Audiovisual

Videoclips

“UN PARELL DE VIDEOS I 10 FESTIS CONFIRMATS”

(‘Frankenstein’, Cactus)

En aquest món de la imatge en què vivim, els vídeos fan un paper de difusió molt important en l’àmbit de la música. Els videoclips abans formaven part d’aquells elements de la indústria que molt pocs es podien permetre, menys encara que s’emeteren per televisió. L’avanç de la tecnologia ha ajudat que siga més fàcil fer-los i distribuir-los. De fet, a hores d’ara es publiquen abans les cançons amb el seu vídeo corresponent a les xarxes, que no els discos complets.

Per aquesta pantalla veureu passar també el pas del temps, amb videoclips de l’any 2000 i també de vint anys després. Canvis en l’estètica, en les qualitats, en els ritmes narratius. Al remat, però, tots i cadascun ens conten les històries que hi ha darrere de les cançons.

Concerts

“RECORDES AQUELL DIA QUE VAM CANTAR ‘L’EUFÒRIA’ JUNTS? NO ERA PRECISAMENT UN CONCERT CONVENCIONAL”

(‘Vull ser com tu’, Tardor)

On més podem gaudir de la música és als concerts, en directe, amb la música tocada de ben a prop. Veiem els músics executar melodies, els cantants adreçar-nos la mirada, fer ganyotes i gestos. I el públic ballant, botant, o assegut i vibrant per dins amb les emocions desfermades.

Els concerts enregistrats eren un luxe inabastable fa uns anys. Alguns grups afortunats acabaven publicant un disc en directe, amb el temps es van afegir els dvds amb les imatges i ara ja directament van a les xarxes, sencers o segmentats.

Agafeu lloc, ens veiem a l’altura de l’altaveu a l’esquerra ;)

A la TV

M'he despertat, i m'he sentat a veure la televisió.
Sabent, el què? Que no sóc més que ànsies de menjar-me el món.

('Fracassat', Mugroman)

Un recull de notícies sobre publicacions de discos, entrevistes en programes d'actualitat i reportatges sobre festivals; o programes dedicats a la nostra música especialment.

A la TV que trobareu al bar-cafeteria de l'exposició, veureu en reproducció contínua fragments apareguts a Canal 9, TVC, À punt, televisions comarcals... A més, també hi trobareu una selecció d'allò que podem considerar la nova televisió amb programes que s'han publicat directament a les xarxes: Vilaweb TV, Pomelo TV, Diània TV, Diàlegs...