Música popular valenciana: del casal popular al Palau de la Música

Una xarrada per a conèixer, a través de la fotografia, el recorregut i l'evolució de la música valenciana. Per a veure com ha passat en ben pocs anys de moure's en un circuit més alternatiu i submergit a conquerir els grans espais públics, omplir recintes i penjar el cartell d'entrades exhaurides. Un viatge pels escenaris on han actuat els artistes valencians a casa nostra i molt més enllà de les fronteres lingüístiques, per exemple al Japó o a Islàndia.

Xepo W.S. va nàixer a Dénia i actualment, quan no està viatjant per mig món, està afincat al Comtat.

Més enllà de la música, aquest reconegut fotògraf es dedica professionalment a fer treballs i reportatges gràfics per a personatges del cinema, de l'esport, de la moda, marques de rellotges, esdeveniments com els Jocs Olímpics o el Tour de França...

El fotògraf Xepo WS fusiona la fotografia amb l'altra de les seues grans passions: la música. Fa uns anys va percebre la nul·la presència de la cultura musical valenciana en els mitjans de comunicació. Així va nàixer el projecte Músics sense fotògraf, un esforç que tenia l'objectiu de comunicar mitjançant la fotografia l'efervescència de la música en valencià que, tanmateix, no tenia cap ressó en els mitjans d'aleshores. Gràcies a aquesta tasca, està documentat el creixement de grups que en aquell moment començaven —o ni tan sols s'havien format— i després han sigut capdavanters en l'escena musical de la música en català: Obrint Pas, La Gossa Sorda, Aspencat, Orxata, Pau Alabajos o Sergi Contrí. 

A hores d'ara i amb la consolidació de l'escena, Xepo ha continuat treballant professionalment amb artistes com Smoking Souls, Pau Alabajos, Xavi Sarrià, Zoo, La Gossa Sorda, Auxili, Benimaklet Klub Ska, Sergi Contrí, Remigi Palmero, Atupa...

Xepo WS

El web professional de Xepo WS on podreu veure gran part del treball que ha fet i que li ha donat el prestigi que té actualment.

MSF

Podeu trobar a les xarxes socials fotografies d'aquest projecte personal i alhora col·lectiu que va posar en marxa Xepo WS. A facebook i a flickr.

Entrevistes

Podeu saber-ne més en aquestes entrevistes que li van fer el digital Tresdeu i el diari Levante-EMV fa uns anys.

Retransmissió en directe

Reproducir

Reserva

Per a poder participar-hi presencialment, cal reservar plaça a servei.llengues@ua.es.

Si sou membres del Voluntariat Lingüístic només cal que ens ho comuniqueu al grup habitual.