Ovidi Montllor - Un obrer de la paraula

Trajectòria vital i actualitat de la seua obra

Jordi Tormo Santonja és l'autor d'un llibre que recorre l'obra de l'artista alcoià. S'ha centrat en la poesia d'Ovidi, molta de la qual desconeguda, i ha fet la seua recerca a l'arxiu que hi ha al mas d'Antoni Miró, a més d'entrevistes a amics i familiars. És ell, de fet, un dels artífex de l'escultura que hui presideix el Passeig Ovidi Motllor a Alcoi i que ens deixa veure l'horitzó a través del seu rostre.

En aquesta conferència ens explicarà la vigència d'Ovidi Montllor en la societat valenciana actual, com fa de referent per als músics actuals i com no se n'ha anat mai, sinó que torna i retorna.

Coneixerem el viatge d'Ovidi d'Alcoi a Barcelona, el seu creixement com a artista, l'enyorança per la seua ciutat, el seu tarannà afable i la predisposició a col·laborar sempre amb qualsevol projecte. L'autor de "La cançó del cansat", de "La fera ferotge" o de les versios musicades d'"Els amants" o "M'aclame a tu", d'Estellés, se'ns apareixerà gràcies a les paraules de Jordi Tormo, que és una font d'anècdotes i d'estima pel personatge i per Alcoi. No debades, recentment ha publicat també la biografia d'una il·lustre alcoiana, Isabel-Clara Simó.

SLL.12-Frontal-scaled
ovidi2
Tormo-320x320

Jordi Tormo Santonja

Retransmissió en línia

Reproducir